Friday 10 July 2015

Unde vrei să ajungi?



Cei care își amintesc de trupa creștină „Born Again” și de melodiile lor de prin anii 2000, s-ar putea să cunoască melodia genială, numită „Aleg”.   Prima parte din versuri sună așa:

E frig, e noapte, e târziu, stai în stație, tramvai trec multe, dar... în direcția opusă.
Te-ai gândit s-o iei pe jos dar ți-e „nu știu cum” fiindcă e departe, e frig, e greu.
Dar unde vrei tu să ajungi... nu se merge cu tramvaiul.

Ți-ai dat toți banii pe-un bilet și stai în stație de 30 de minute.  Nu vrei să pleci, nu vrei să stai, nu vrei biletul să-l arunci, ocazii-o să mai ai.
Dar unde vrei tu să ajungi... nu se merge cu tramvaiul.
(Versuri copyright Born Again)

Melodia vorbește despre decizii și alegeri.  Folosește exemplul unei decizii banale - dacă merită să aștept tramvaiul sau nu - pentru a atrage atenție asupra întrebării fundamentale care ne bântuie de fapt pe toți: unde vrei să ajungi?  

Există o vorbă destul de cunoscută, atribuită lui Zig Ziglar, care spune așa: „Dacă nu vrei să țintești nicăieri, totuși vei reuși.”  Este adevărat.  Fără o țintă clară, ne va fi aproape imposibil să luăm decizii și să facem alegeri în viață - și nu vom ajunge nicăieri.  

Poate știm că vrem o schimbare în viață.  Poate am identificat faptul că nu ne este bine, sau că lucrurile nu merg așa cum vrem.  Însă nu este destul doar să constatăm situația de fapt. Înainte să pornim pe drumul ascendent de schimbare, trebuie să cunoaștem destinația dorită.  Trebuie să îndrăznim să visăm și să ne imaginăm acel viitor în care sufletul nostru tânjește să ajungă. Iar în acea destinație, așa cum spune melodia, „nu se merge cu tramvaiul...” 

Dumnezeu a pregătit pentru fiecare dintre noi o destinație glorioasă și un viitor plin de speranță.  El ne așteaptă cu brațele deschise, însă El nu forțează pe nimeni să accepte darul dragostei Lui.  Întrebarea ne este adresată fiecăruia: unde vrei să ajungi? 

Tu cum răspunzi?


Rebecca Mace

0 comments:

Post a Comment

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More