Thursday 7 May 2015

E atât de ușor să faci o diferență!


Sunt atâtea nevoi în lumea noastră.  Sunt mulți săraci... mulți oameni fără adăpost... mulți copii care nu au îmbrăcăminte și încălțăminte... multe mame care se luptă singure.  Privind toate aceste nevoi, putem foarte ușor să ne lăsăm pradă disperării și chiar resemnării, gândindu-ne că nu avem cum să ajutăm; că nu putem rezolva problema.  Într-un fel, am avea dreptate, fiindcă nu vom reuși să rezolvăm problema sărăciei la scara globală.  (Chiar și Isus ne spune că întodeauna îi vom avea pe cei săraci lângă noi.)

Uneori ne uităm la alți oameni și ne așteptăm ca ei să intervină și să rezolve problema.  Ne uităm la liderii comunității, la politicieni și la liderii religioși, și ne așteptăm că ei să vină cu soluții.  De cele mai multe ori, vom rămâne dezamăgiți, fiindcă aceste persoane nu pot să rezolve în întregime problemele oamenilor. Nu ar trebui să așteptăm doar ca alții să intervină.  Fiecare dintre noi poate să facă o diferență reală  - chiar dacă aduce bine doar în viața unui singur om.

Cum putem face o diferență?  Prin lucruri mici.  Majoritatea dintre noi, deși nu suntem bogați, totuși avem destule resurse financiare pentru a putea cumpăra o pungă de fasole în plus în fiecare săptămână, pentru altcineva.  Sau un kilogram de făină.  Sau un litru de ulei.  Iar cu toții avem în dulap haine pe care nu le mai purtăm (fie că ne-au rămas mici, fie că pur și simplu ne-am plictisit de ele), care ar mai putea fi purtate de cineva.

Cum ar fi dacă fiecare dintre noi am pune câte puțin de-o parte, pentru oamenii care au nevoi?  Cum ar fi dacă la fiecare loc de muncă, școală, biserică sau instituție, ar fi un loc în care membrii comunității aduc mâncare și haine pentru cei săraci?  Cum ar fi dacă fiecare dintre noi și-ar face partea?

Eu nu cred că vom reuși să vedem o lume fără sărăcie aici pe pământ, însă cred că putem vedea o reală schimbare.  Putem pune un zâmbet pe fața unei mame care nu știe de unde îi vine următoarea masă. Putem ajuta un copil să meargă la școală, cu rechizite noi și un ghiozdan frumos.  Putem să ducem o pătură caldă unei bătrâne cu pensie mică.

Așa cum ne-a încurajat pastorul asistent Răzvan Lupșescu într-o predică recentă, haideți să „Fim schimbarea pe care vrem să o vedem în jurul nostru!”

Dacă vrei să donezi haine sau alimente și nu știi unde să le duci, le poți aduce la  Cămara lui Iosif, la Kairos.  Toate donațiile primite sunt distribuite oamenilor cu nevoi.

Rebecca Mace


0 comments:

Post a Comment

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More