Saturday 25 April 2015

Închinare prin... citire!


La Kairos, închinarea înseamnă mai mult decât muzică.  Pentru noi, închinarea înseamnă a-L glorifica pe Dumnezeu prin vocile și inimile noastre.  De aceea, la programele noastre de duminică, cam o dată pe lună momentul de închinare are loc prin citirea Cuvântului lui Dumnezeu, Biblia.

Eu personal sunt pasionată de citirea Cuvântului lui Dumnezeu în biserică.  Eu cred că trebuie să punem accent tot mai mare pe lectura Bibliei în programele noastre - bineînțeles, să fie citită clar, rar și cu intonația potrivită!  Iată de ce pun atâta preț pe acest mod de închinare:

1. Închinarea colectivă prin citirea Cuvântului lui Dumnezeu este... Biblică!
Atunci când Neemia și Ezra lucrau la restaurarea Templului lui Dumnezeu, au strâns tot poporul pentru o zi întreaga de închinare... ascultând citirea Cărții Legii lui Moise. Toți oamenii - bărbați, femei și copii - au stat și au ascultat cuvintele lui Dumnezeu și I s-au închinat.

2. Biblia ni-L revelează pe Dumnezeu
Cum ne putem închina lui Dumnezeu dacă nu știm cum este El?  Dacă nu știm caracterul Lui, sau cât de puternic este?  Aceste lucruri le aflăm din Biblie.

3. Biblia ne învață tot ce avem nevoie pentru a trăi în relație cu Dumnezeu
Închinarea are de-a face cu apropierea noastră de Dumnezeu, cu dezvoltarea unei relații mai apropiate cu Dumnezeu.  Modul prin care putem trăi în voia lui Dumnezeu ne este prezentat în Biblie.  Cuvintele Biblie ne ajută să ne apropiem de Dumnezeu.

4. Cuvântul lui Dumnezeu este puternic!
Dumnezeu a creat totul - absolut totul - prin cuvintele Sale.  Cuvintele lui Dumnezeu au puterea de a crea, de a distruge, de a aduce în ființă lucruri care încă nu sunt, de a vindeca, de a muta munții,.. Cuvântul lui Dumnezeu are puterea de a ne schimba viețile - dacă suntem gata să ascultăm cuvintele Lui și să trăim conform lor.

Rebecca Mace

0 comments:

Post a Comment

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More