Tuesday 7 April 2015

Ca un joc de puzzle

Imagine: Curt Smith (www.flickr.com/photos/curtsm)

În ultimele săptămâni, m-a prins „virusul” de a face puzzle - și nu orice puzzle, ci puzzle-uri cu 1,000 de piese!  Am descoperit din nou satisfacția de a lua o grămadă de bucățele - care nu par a avea legătură una cu alta - și de a le potrivi încet-încet, până formează o imagine completă.  

Acest joc de puzzle m-a făcut să mă gândesc și la viață.  De multe ori, viața noastră se aseamănă cu grămada de piese vărsate pe masă la începutul jocului.  Ne simțim frânți și confuzi. Nu înțelegem cum se vor putea potrivi vreodată toate gândurile, problemele, emoțiile și întâmplările din viața noastră.  Însă Dumnezeu ia toate aceste piese - toate aspectele vieților noastre - și ne duce într-un proces de întregire.  Ne conduce să Îl cunoaștem pe El și să ne cunoaștem pe noi înșine.  Ne ajută să găsim un scop în viață și ne face cunoscută chemarea Lui pentru noi.  Ne arată calitățile, talentele, aptitudinile și darurile pe care El le-a sădit și cultivat în noi.  

Însă în cele mai multe jocuri de puzzle, la un moment dat se ajunge la un impas.  Poate sunt foarte multe piese negre, și pur și simplu nu le poți găsi locul!  Sau poate este o porțiune mare de iarbă, și orice piesă verde pare că s-ar potrivi oriunde.  

Tot așa, și în călătoria noastră prin viață cu Dumnezeu, uneori dăm de perioade dificile când - deși imaginea întreagă este aproape clară și știm unde ne este destinația - totuși nu putem vedea rezolvarea situației în care ne aflăm.  Nu reușim să ne găsim liniștea sufletească.  Nu putem birui acel păcat, care parcă stă lipit de noi.  Relația cu acea persoană apropiată nu este cum trebuie.  Pot fi o sumedenie de asemenea situații.

Eu cred că Dumnezeu îngăduie aceste momente grele în viață pentru a ne învăța să ne încredem în El.  Toate piesele vieților noastre sunt în mâna Lui, și El știe cum să le potrivească.  Dar în acest proces, vrea să ne punem credința în El și să lucrăm împreună cu El.  

Iar la final, când puzzle-ul va fi rezolvat și imaginea vieții noastre va fi completă, ce vom vedea?  Vom vedea imaginea chipului Lui - exprimat prin unicitatea vieților noastre.

Să ne încredințăm viețile în mâinile lui Dumnezeu, fiindcă doar El poate face din ele o capodoperă pentru gloria Sa!  

Rebecca Mace

0 comments:

Post a Comment

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More