Tuesday 17 February 2015

2%


A sosit perioada din an în care circulă reclame despre cei 2% din impozit ce pot fi direcționați către o organizație non-profit. 

Legea spune că persoanele fizice pot direcționa pana la 2% din impozitul pe venit către o entitate nonprofit care se înființează și funcționează în condițiile legii. Procedura implică doar completarea unui formular, care apoi se depune la ANAF.  Cei care au primit salariu sau altă formă de venit impozabil în anul 2014 pot completa și depune formularul până în 25 mai 2015.

La Centrul Creștin Kairos, am început să „culegem” formulare cu aproximativ 2 ani în urmă, iar sumele care ne-au intrat în cont din această sursă au fost o adevărată binecuvântare în sprijinirea activităților noastre.

Așa că, dacă nu ai completat deja formularul 230 pentru o organizație non-profit sau o unitate de cult, poți să faci acest lucru pentru Centrul Creștin Kairos astfel:

  1. Descarcă și printează formularul 230 de pe site-ul ANAF aici. 
  2. La prima rubrică (Anul), scrie 2014.
  3. Completează partea I a formularului cu datele personale.
  4. Completează partea II, bifând punctul 2 - Susținerea unei entități nonprofit/unități de cult și completând detaliile Centrului Creștin Kairos astfel:
    • Cod de identificare fiscală a entității nonprofit/unității de cult: 26478913
    • Denumire entitate nonprofit/unitate de cult: ASOCIAȚIA CENTRUL CREȘTIN KAIROS
    • Cont bancar (IBAN): RO65 BTRL 0360 1205 N415 64XX
  5. Semnează în partea de jos, la rubică: Semnătură contribuabil
  6. Depune formularul completat la agenția ANAF de care aparține localitatea în care ai domiciliul, până în 25 mai 2015.  Formularul poate fi depus personal, sau prin poștă, trimisă cu confirmare de primire. Lista cu agențiile ANAF se găsește aici.
Alternativ, formularul poate fi trimis electronic.  Informații se găsesc pe site-ul ANAF aici.
 
Dacă ești din Timișoara, te așteptăm la Biserica Kairos în fiecare duminică dimineață între orele 10-12, unde îți putem da formularul tipărit și îți putem explica mai amănunțit cum se completează.

Vrem să mulțumim tuturor care până acum au ales să ne sprijine în acest fel, și să vă asigurăm că banii vor fi folosiți pentru împlinirea misiunii noastre:

Iubim pe Dumnezeu
Iubim pe oameni
Investim în oameni!

Rebecca Mace


0 comments:

Post a Comment

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More