Tuesday 10 February 2015

Despre iubire...


Sâmbăta aceasta, va avea loc o sărbătoare care e așteptată de unii, ignorată de alții, urâtă de cei singuri și iubită de cei ce au partener: Ziua Îndrăgostiților – 14 februarie – Sfântul Valentin.  Unii spun că această sărbătoare a dragostei nu își are locul în peisajul românesc (preferând Dragobetele), iar unii scriitori au declamat-o ca fiind o sărbătoare păgână.  Însă multe persoane văd această zi ca o ocazie în plus pentru a-i arăta celui drag, în moduri cât mai concrete, că iubirea este încă vie și puternică. 
Dar pentru toți – atât cei care sărbătoresc Ziua Îndrăgostiților, cât și cei care încearcă să o ignore – prezența inimioarelor roșii în toate vitrinele ne poate duce la o întrebare cât se poate de importantă:

                Ce este iubirea?

Desigur că există multe feluri de iubire – iubire pentru familie, iubire față de partenerul de viață, iubire de sine, iubire față de prieteni, iubirea lui Dumnezeu pentru noi, iubirea noastră pentru El... și cred că iubim pe fiecare persoană din viața noastră într-un mod diferit, unic.  Dar cred că iubirea – sau dragostea – poate fi exprimată cel mai simplu prin acest enunț:

                Iubirea înseamnă să cauți binele celuilalt.

Atunci când îl iubim pe partenerul de viață, îi facem bine. Facem lucruri ce pot fi neplăcute pentru noi, dar care știm că vor aduce bucurie lui.  Sacrificăm confortul nostru, pentru a-i fie lui bine. 
Atunci când ne iubim prietenii, îi vom sfătui când vedem că merg într-o direcție greșită.  Îi vom ajuta.  Vom fi alături de ei în vremurile grele și ne bucurăm cu ei în vremurile bune – pentru că vrem binele lor.
Cu familia noastră, ne străduim să facem tot ce putem ca să le fie bine.  Îi ducem la medic, pregătim mâncare sănătoasă, îi ajutăm cu toate problemele – ca să le fie bine. 
Și tot ce face Dumnezeu în viețile noastre este pentru binele nostru etern.  L-a trimis pe Isus pe pământ, care a trăit printre noi și a fost crucificat pentru noi – pentru că ne iubește și vrea să ne fie bine pentru întotdeauna!

La Centrul Creștin Kairos, misiunea noastră este iubirea.  Noi
                Iubim pe Dumnezeu
                Iubim pe oameni
                Investim în oameni.
Urmărim binele lui Dumnezeu atunci când facem ceea ce El vrea să se întâmple pe pământ și lucrăm pentru lărgirea Împărăției Sale.  Iar căutăm binele oamenilor printr-o mână întinsă de ajutor.  O mână care oferă hrană și îmbrăcăminte celor săraci, care oferă sprijin celor necăjiți, dar care în primul rând oferă Cuvântul și mesajul lui Dumnezeu pentru inimile frânte și sufletele însetate după adevăr. 

Mă rog ca, de această sărbătoare a iubirii și în fiecare zi din an, să reușim să arătăm prin comportamentul nostru iubirea noastră față de Dumnezeu și față de oamenii care sunt creați după chipul și asemănarea Lui.


Rebecca Mace

0 comments:

Post a Comment

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More